Tysk Jaktterrier
TJTK 40 år - 1980-2020

Helgen 22-23 september erbjöd Tysk Jaktterrier Klubb genom Södra lokalkommittén två dagar med prov i södra Skåne. Under två blåsiga men fina dagar kom totalt 29 hundar till start på provformerna anlagsprov fält, grytanlagsprov, vildsvinsprov i Agusas vildsvinshägn och grytjaktprov. Klubbens styrelse samlades också under helgen för möte och fanns med vid proven som domare, kommissarier och för att gå i drevkedjan på fältproven.

Morgonsamling Drevkedja

Alla prov gjordes möjliga tack vare idogt arbete av Södra lokalkommitténs provsamordnare med att ordna provmarker och domare. Vi i styrelsen kunde bara njuta av två trevliga dagar tillsammans med engagerade medlemmar som hade tränat sina hundar inför proven som kunde genomföras i god stämning.

Och hur gick det då? Av 15 hundar fördelade på tre olika fältprov fick nio omdömet utmärkt, två mycket bra och fyra ej godkänt. Sex hundar startade på grytanlagsprov och samtliga blev godkända. Sex hundar startade på vildsvinsprov i hägn varav en fick omdömet utmärkt, en mycket bra, en god och tre ej godkänt. Två hundar startade på grytjaktprov varav en gick till 1:a pris och en till 2:a pris.

 Faltprov Atersamling